Tu stii cum sa te informezi corect inainte de a cumpara un anumit produs?

In momentul de fata, in magazinele din Romania, putem gasi o varietate atat de mare de produse incat daca nu stii de unde sa iti iei informatiile risti sa nu fii deloc multumit de achizitia facuta, care nu este capabila sa se plieze perfect pe nevoile tale. Asta pentru ca, de cele mai multe ori, noi tindem sa credem ca cele mai bune produse sunt cele care au un pret mai ridicat ori vin de la producatori renumiti si uitam sa ne mai uitam si la caracteristicile acestuia.

Haide sa iti dau un exemplu. Atunci cand singurul reper pe care tu il ai este reprezentat de producator, cresc foarte mult sansele sa detii un smartphone (sa zicem) care sa nu fie capabil sa te ajute in activitatile pe care tu le faci in fiecare zi cu acesta (fie ca vorbim de activitatile care tin de job, afaceri ori pur si simplu de entertainment – jocuri, vizionat filme ori ascultat muzica). Asta pentru ca ai preferat un model de la un producator scump, care insa ofera niste specificatii mai slabe decat daca ne-am indrepta atentia spre un jucator mai nou aparut pe piata, care ofera un excelent raport specificatii / pret.

Asadar, ce trebuie sa faci inainte de a intra intr-un magazin, fie ca vorbim de unul virtual ori real? Sa te documentez foarte bine. Despre ce? Despre produsele pe care tu vrei sa ti le cumperi. Daca vrei sa achizitionezi un nou televizor, incearca sa afli care este diagonala de care ai nevoie, rezolutia si sistemul audio incorporat. Daca ai nevoie de o noua masina de spalat, vezi care este capacitatea de spalare / incarcare pe care trebuie sa o aiba, precum si programele din dotarea sa. Practic, fiecare categorie de produs in parte are un anumit set de caracteristici, ale caror valori vor fi in functie de nevoile noastre.

In online-ul romanesc putem gasi suficient de mult site-uri de specialitate care sa te ajute cu sfaturi utile si practice, lucru care iti va permite sa iti cheltui banii cu cap (foarte important mai ales daca bugetul de care tu dispui este unul limitat). Este bine insa sa acorzi putina atentie si in ceea ce priveste acuratetea informatiilor pe care ti le iei din world wide web, deoarece multe materiale puse la dispozitie pot avea ca unic scop sa te determine pe tine sa iti indrepti atentia spre un anumit tip de produs, astfel incat sa sporeasca vanzarile proprii.

Cel mai bine este sa incerci sa te documentezi din mai multe surse, pentru a avea siguranta ca nu se va intampla asa. Puse cap la cap informatiile de pe mai multe site-uri scad foarte mult sansele ca tu sa fii manipulat. De asemenea, in acest fel o sa afli si mai multe sfaturi utile, deoarece este destul de greu ca o singura sursa sa le cuprinda pe toate (domeniul este unul destul de vast, asadar este de inteles acest lucru). Ce mai trebuie tu sa faci? Sa citesti cat mai multe review-uri ale produsului pe care ai pus ochii, iar aceste review-uri este bine sa fie scrise de persoane cat mai obiective cu putinta (cel mai bine incearca sa afli pareri direct de la cumparatori, prin intermediul magazinelor online).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *